Do treści
Światopogląd
Religie i sekty
Biblia
Kościół i Katolicyzm
Filozofia
Nauka
Społeczeństwo
Prawo
Państwo i polityka
Kultura
Felietony i eseje
Literatura
Ludzie, cytaty
Tematy różnorodne
Znalezione w sieci
Współpraca
Pytania i odpowiedzi
Listy od czytelników
Fundusz Racjonalisty
Wesprzyj nas..
Zarejestrowaliśmy
219.759.319 wizyt
Ponad 1064 autorów napisało
dla nas 7362 tekstów.
Zajęłyby one 29015 stron A4
Wyszukaj na stronach:
Kryteria szczegółowe
Najnowsze strony..
Archiwum streszczeń..
Ostatnie wątki Forum
:
Nazizm
źródła antysemityzmu
Czechy - kryptowalutowy raj bliże..
Kościół katolicki a płody ludzkie..
Co lepsze: jabłko czy brak jedzen..
Kryminalna historia chrześcijańst..
Czy poczucie własności jest insty..
Islamista z KUL
Zroznicowanie podejścia religii d..
Ogłoszenia
:
30 marca 1689r w Polsce
Ostatnio rozważam wdrożenie Symfonii w chmu..
Jakie są rzeczywiste koszty wdrożenia AI
dobre szkolenia lub materiały dotyczące Arc..
Dodaj ogłoszenie..
Czy bańka AI zakończy się kryzysem ekonomicznym?
Raczej tak
Chyba tak
Nie wiem
Chyba nie
Raczej nie
Oddano 85 głosów.
Chcesz wiedzieć więcej?
Zamów dobrą książkę.
Propozycje Racjonalisty:
Lucas L. Grabeel -
Homo Sanctus. Opowieść homokapłana
Katarzyna Sztop-Rutkowska -
Próba dialogu. Polacy i Żydzi w międzywojennym Białymstoku
Tadeusz Żeleński-Boy -
Dziewice konsystorskie. Dzika gospodarka małżeńska konsystorzy katolickich
Stanisław Lem -
Solaris
Tomasz Kośmider, Marek Wesołowski (red.) -
Kler w armii ludowej. Duszpasterstwo wojskowe w Polsce w latach 1945-1956
Znajdź książkę..
Sklepik "Racjonalisty"
Tadeusz Żeleński-Boy -
Dziewice konsystorskie. Dzika gospodarka małżeńska konsystorzy katolickich
Mariusz Agnosiewicz -
Heretyckie dziedzictwo Europy
Złota myśl Racjonalisty:
Połowy dokonał, kto zaczął.
Autor nieznany
Komentarze do wiadomości :
Smażenie warzyw na oliwie może być zdrowsze od gotowania
Wpisz swój komentarz do wiadomości
GrzeTor - Temperatura - woda jednak wygrywa
1 na 1
Niestety niezależnie od polifenoli jest jeszcze kwestia szkodliwych substancji. Woda ma temperaturę wrzenia 100C, w szybkowarze pod ciśnieniem 117-121C. Te temperatury są bezpieczniejsze pod wzgledem np. powstawania akrylamidu niż na patelni, gdzie temperatury potrafią osiągnąć 190C. Plus te nieszczęsne tłuszcze trans, które mogą powstać podczas obróbki termicznej tłuszczy nienasyconych. No i te polifenole warto znormalizować per kalorie - wówczas już nie będzie tak korzystnie dla czegoś do czego dodaje się gęsty kalorycznie tłuszcz.
Autor:
GrzeTor
Dodano:
29-01-2016
Reklama
Wróć do wiadomości..
Aby dodać komentarz, należy się zalogować
Zaloguj jako
:
Hasło
:
Zaloguj przez OpenID..
Jeżeli nie jesteś zarejestrowany/a -
załóż konto..
Reklama
[
Regulamin publikacji
] [
Bannery
] [
Mapa portalu
] [
Reklama
] [
Sklep
] [
Zarejestruj się
] [
Kontakt
]
Racjonalista
©
Copyright
2000-2018 (e-mail:
redakcja
|
administrator
)
Fundacja Wolnej Myśli, konto bankowe 101140 2017 0000 4002 1048 6365