Chcesz wiedzieć więcej? Zamów dobrą książkę. Propozycje Racjonalisty:
Wpisz swój komentarz do wiadomości GrzeTor - Co tuczy, co ogchudza. Sprzyjające chudości są: białka, woda, błonnik (w tym odporna skrobia). Nieco dalej w rankingu są wodniste węglowodany (o niskiej zawartości energii na kilogram), czyli raczej kasza niż suchary. Tuczące jest natomiast połączenie tłuszczów z cukrami. Czyli wiele ciast (mąka + śmietana), ptasie mleczka, czekolady mleczne. Ale także zwykłe posiłki, np. ziemniaki z tłuszczem. Najgorszym połączeniem tłuszczów z węglowodanami jest kombinacja olejów omega-6 z cukrem; w szczególności generuje dużo wolnych rodników w mitochondriach. Oleje omega-6 są powszechne w tłuszczach roślinnych (wyjątki - palmowy, kokosowy).
Reklama
Wróć do wiadomości.. Aby dodać komentarz, należy się zalogować Zaloguj przez Facebook lub OpenID.. Jeżeli nie jesteś zarejestrowany/a - załóż konto.. Reklama